A A A Ц Ц Ц Ц

ШРИФТ:

Arial Times New Roman

ИНТЕРВАЛ:

х1 х1.5 х2

ИЗОБРАЖЕНИЯ:

Черно-белые Цветные
Қостанай облысы әкімдігі білім басқармасының
«Жітіқара ауданы білім бөлімінің гимназиясы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі

Біз сіздерді біздің гимназияның ресми сайтында қарсы алуға қуаныштымыз!

Перейти в раздел

«Жітіқара ауданы білім бөлімінің гимназиясы» КММ кешенді мәзірі (жалпыға бірдей оқыту)


 01.12.2025 ж. – 12.12.2025 ж.

Дүйсенбі

Дүйсенбі

Атауы

(7–10 жас) Салмағы

(11–15 жас) Салмағы

(16–18 жас) Салмағы

Атауы

(7–10 жас) Салмағы

(11–15 жас) Салмағы

(16–18 жас) Салмағы

Көкөніс қосылған құс еті

180

250

300

Құстан қарақұмық

180

250

300

Қарақұмық ботқасы

100

150

200

Алма

120

120

120

Алма

120

120

120

Сүт пен қант қосылған шай

200/20/5

200/20/5

200/20/5

Сүт пен қант қосылған шай

200/20/5

200/20/5

200/20/5

Май жағылған бутерброд

20/10

35/10

40/15

Ірімшік қосылған бутерброд

20/10

35/10

40/15

 

 

 

 

Сейсенбі

Сейсенбі

Атауы

(7–10 жас) Салмағы

(11–15 жас) Салмағы

(16–18 жас) Салмағы

Атауы

(7–10 жас) Салмағы

(11–15 жас) Салмағы

(16–18 жас) Салмағы

Ет котлеті

80

100

100

Еттен тефтельдер / тұздық

80

100

100

Қызыл тұздық

50

50

50

Қызыл тұздық

50

50

50

Макарон

100

150

200

Пісірілген макарон

100

150

200

Құрғақ жемістерден компот

200

200

200

Құрғақ жемістерден компот

200

200

200

Бидай наны

20

35

40

Бидай наны

20

35

40

Сәрсенбі

Сәрсенбі

Атауы

(7–10 жас) Салмағы

(11–15 жас) Салмағы

(16–18 жас) Салмағы

Атауы

(7–10 жас) Салмағы

(11–15 жас) Салмағы

(16–18 жас) Салмағы

Үй қуырылған тағам

180

250

300

Құстан рагу

180

250

300

Кисель

200

200

200

Кисель

200

200

200

Бидай наны

20

35

40

Бидай наны

20

35

40

Бейсенбі

Бейсенбі

Атауы

(7–10 жас) Салмағы

(11–15 жас) Салмағы

(16–18 жас) Салмағы

Атауы

(7–10 жас) Салмағы

(11–15 жас) Салмағы

(16–18 жас) Салмағы

Қырыққабат пен сәбіз салаты

60

100

150

Сәбіз салаты

 

60

100

Балық котлеті

80

100

100

Балық биточкалары

80

100

100

Қызыл тұздық

50

50

50

Қызыл тұздық

50

50

50

Картоп пюресі

100

150

200

Картоп пюресі

100

150

200

Қара шай (қантпен)

200/5

200/5

200/5

Алма

120

120

120

Алма

120

120

120

Қант қосылған қара шай

200/5

200/5

200/5

Бидай наны

20

35

40

Бидай наны

20

35

40

Жұма

Жұма

Атауы

(7–10 жас) Салмағы

(11–15 жас) Салмағы

(16–18 жас) Салмағы

Атауы

(7–10 жас) мөлшері

(11–15 жас) мөлшері

(16–18 жас) мөлшері

Құс етінен кеспе сорпа

200

250

300

Қырыққабат қосылған борщ

200

250

300

Ірімшік қосылған ватрушка

50

50

50

Бал нан (корж)

60

60

60

Алма компоты

200

200

200

Алмадан компот

200

200

200

Бидай наны

20

35

40

Бидай наны

20

35

40

 

 

 

«Жітіқара ауданы білім бөлімінің гимназиясы» КММ кешенді мәзір і (Ақылы тамақтану)
01.12.2025 ж. – 12.12.2025 ж.

  

Дүйсенбі

 

Атауы

Салмағы, грамм

 

Атауы

Салмағы, грамм

 

Көкөністермен құс еті

180

 

Құстан палау

180

 

Қарақұмық ботқасы

150

 

Май жағылған бутерброд

40/15

 

Сүт пен қант қосылған шай

200/5

 

Сүт пен қант қосылған шай

200/5

 

Ірімшікпен бутерброд

40/15

 

 

 

 

Сейсенбі

 

Атауы

Салмағы, грамм

 

Атауы

Салмағы, грамм

 

Ет котлеті

80

 

Еттен тефтельдер

80

 

Қызыл тұздық

50

 

Қызыл тұздық

50

 

Пісірілген макарон

150

 

Пісірілген макарон

150

 

Құрғақ жемістерден компот

200

 

Құрғақ жемістерден компот

200

 

Бидай наны

50

 

Бидай наны

50

 

Сәрсенбі

 

Атауы

Салмағы, грамм

 

Атауы

Салмағы, грамм

 

Үйше қуырдақ

180

 

Құстан рагу

180

 

Кисель

200

 

Кисель

200

 

Бидай наны

50

 

Бидай наны

50

 

Бейсенбі

 

Атауы

Салмағы, грамм

 

Атауы

Салмағы, грамм

 

Қырыққабат пен сәбіз салаты

60

 

Сәбіз салаты

60

 

Балық котлеті

80

 

Балық биточкалары

80

 

Қызыл тұздық

50

 

Қызыл тұздық

50

 

Картоп пюресі

150

 

Картоп пюресі

150

 

Қант қосылған қара шай

200/5

 

Қант қосылған қара шай

200/5

 

Жұма

Атауы

Салмағы, грамм

 

Атауы

Салмағы, грамм

Тауық еті қосылған кеспе сорпа

250

 

Қырыққабат қосылған борщ

250

Ірімшік қосылған ватрушка

50

 

Алмадан компот

200

Алмадан компот

200

 

Бидай наны

50

Бидай наны

50

 

 

 

 

 

 

 

 

«Жітіқара ауданы білім бөлімінің гимназиясы» КММ Буфеттік мәзір

01.12.2025ж по 12.12.2025ж.

Дүйсенбі

Дүйсенбі

 

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

 

Бак-беляш

75

220

Үй нан тоқашы

75

150

 

Көкнәр қосылған тоқаш

75

150

Алма қосылған бәліш

85

150

 

Ірімшік қосылған тоқаш

75

150

Жаңғақ қосылған сақина бәліш

50

150

 

Қою сүт қосылған тоқаш

75

150

«Үтка» құм тоқашы

50

150

 

«Тәтті тарақша» бәліші

80

150

Қырыққабат қосылған бәліш

70

150

 

«Ай» құм тоқашы

80

240

Тауық филесінен пицца

75

250

 

Картоп қосылған бәліш

70

150

Шаньга

75

150

 

Тауық филесінен пицца

75

250

Қою сүт қосылған тоқаш

65

240

 

Эклер со сгущенкой

65

240

Шай с сахаром

200

60

 

Компот

200

60

Компот

200

60

 

Шай

200

60

 

Сейсенбі

Сейсенбі

 

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

 

Булочка домашняя

75

150

Бак-беляш

75

220

 

Ірімшік қосылған тоқаш

75

150

Көкнәр қосылған тоқаш

75

150

 

Алма қосылған бәліш

75

150

Қою сүт қосылған тоқаш

75

150

 

Мейіз қосылған құм тоқаш

60

180

«Тәтті тарақша» бәліші

80

150

 

«Үтка» құм тоқашы

50

150

Картоп қосылған бәліш

70

150

 

Қырыққабат қосылған бәліш

70

150

Тосап қосылған рогалик

80

150

 

шай

200

60

Чай

200

60

 

Шаньга

75

150

Компот

200

60

 

Сәрсенбі

Сәрсенбі

 

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

 

Булочка с присыпкой

75

150

Учпучмак

75

220

 

Корж молочный

75

150

Булочка с присыпкой

75

150

 

Тосап қосылған рогалик

60

150

Корж молочный

75

150

 

Турбинка

80

150

Турбинка

80

150

 

Учпучмак

75

220

Песочник Рыбка

75

150

 

Чай

200

60

Чай с лимоном

200

60

 

Кисель

200

70

Компот

200

60

 

Бейсенбі

Бейсенбі

 

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

 

Тауық филесінен пицца

75

250

Тауық филесінен пицца

75

250

 

Бак-беляш

75

220

Защип

75

150

 

Көкнәр қосылған тоқаш

75

150

Мейіз қосылған құм тоқаш

75

180

 

Қою сүт қосылған тоқаш

75

150

«Үтка» құм тоқашы

50

150

 

Гребешок лакомый

80

150

Пирожок с капустой

70

150

 

Кольцо с орехом

50

150

 

Картоп қосылған бәліш

70

150

Шаньга

75

150

 

Чай

200

60

Компот

200

60

 

Компот

200

60

 

Жұма

Жұма

 

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

Атауы

Салмағы, грамм

Бағасы

 

Мейіз қосылған құм тоқаш

75

180

Бак-беляш

75

220

 

Қырыққабат қосылған бәліш

70

150

Көкнәр қосылған тоқаш

75

150

 

Шаньга

75

150

Қою сүт қосылған тоқаш

75

150

 

Эклер со сгущенкой

65

240

Кольцо с орехом

50

150

 

Чай с сахаром

200

60

Картоп қосылған бәліш

70

150

 

Компот

200

60

 

Чай

200

60

 

 

 

Білім алушылардың ыстық тамақпен қамтуын ұйымдастыру туралы

          «Білім туралы»  Қазақстан Республикасының 2007 жылғы 27 шілдедегі № 319 Заңының 6 бабының 4 тармақшасына сәйкес және өскелең ұрпақтың денсаулығын сақтау және толыққанды дене және ақыл-ой дамуы үшін қажетті жағдайлар жасау мақсатында, БҰЙЫРАМЫН:

1. 2025-2026 оқу жылында тамақтануды ұйымдастыруға жауапты директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары, Махмутова Марина Викторовна тағайындалсын.

2. Мектеп асханасында мұғалімдердің кезекшілік кестесі бекітілсін (1 қосымша).

3. Асханада балалардың тамақтану режимі бекітілсін (2-қосымша).

4. Тамақтандыруды ұйымдастыратын жауапты тұлғалардың міндеттері бекітілсін (3 қосымша).

5. Бракеражды комиссиясы құрастырылсын (4 қосымша).

6. Дайын өнімдерден күнделікті сынама алу үшін медицина қызметкері, жауапты болып тағайындалсын (келісім бойынша).

7. Медициналық қызметкер болмаған жағдайда дайын өнімдерден күнделікті сынаманы алу үшін мектеп әлеуметтік педагогі, Аметова Альбина Барлыкбаевнаға жауапкершілік жүктелсін.

8. Осы бұйрықтың орындалуын бақылауды өзіме қалдырамын.

 

 Директор                              (қолы бар)                              А. Алиферец

 

 

 

2025 жылғы 02 қыркүйектегі

№ 224  бұйрығына

1 қосымша

 

 

 

2025-2026 оқу жылынамұғалімдердің мектеп асханасындағы кезекшілік кестесі

 

 

Дүйсенбі – Тунжуманов Нагашыбай Даулетович

Сейсенбі – Бралин Земир Биглышевич

Сәрсенбі – Есбатырова Гульнара Ашеновна

Бейсенбі– Мухамбетова Резеда Гилымжановна

Жұма     Аяпов Жаксыбай Сагимбаевич

 

 

025 жылғы 02 қыркүйектегі

№ 224  бұйрығына

2 қосымша

 

 

2025-2026 жылдарға арналған оқушылардың тамақтану режимі

 

 1. 8.30-9.15

                   5 мин

2. 9.20-10.05

                   15 мин (питание 1,3,5,6  классов)

3. 10.20-11.05

                   15 мин (питание 2,4,8,10 классы)

4.11.20-12.05

                   15 мин (питание 7,9,11 классы)

5. 12.20-13.05

                   5 мин

6. 13.10-13.55

                   5 мин

7. 14.00-14.45

                   5 мин

8. 14.50-15.35

                   5 мин

9. 15.40-16.25

 

2025 жылғы 02 қыркүйектегі 

№ 224  бұйрығына

3 қосымша

 Лауазымдық міндеттер

 

«Білім туралы» Қазақстан Республикасы Заңының 6-бабының 14) тармақшасына сәйкес жергілікті атқарушы органдар Қазақстан Республикасының заңнамасында көзделген тәртіппен білім алушылардың жекелеген санаттарын тегін және жеңілдікпен тамақтандыруды ұйымдастырады. Қазіргі мектеп оқушысында ақпараттық, психоэмоционалдық және ақыл-ой жүктемесінің жоғары жылдамдығы мен үнемі артуы тағамнан тағамдық заттардың, әсіресе ақуыздың, витаминдер мен микроэлементтердің жеткілікті мөлшерін талап етеді. Осыған байланысты, оқушылардың толыққанды тамақтануы – бұл білім беру процесінің міндетті элементі және мектеп бағдарламаларын меңгеру сапасын анықтайтын базалық фактор, сондай-ақ өскелең ұрпақ денсаулығының негізі және толыққанды физикалық және ақыл-ой дамуы үшін қажетті шарт.

Мектепте білім алушылардың тамақтануын ұйымдастыру үшін қажетті жағдайлар жасалуы тиіс. 2018 жылғы 31 қазандағы № 598 мектеп асханаларында оқушыларды ыстық тамақтандыруды ұйымдастыру орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру, сондай – ақ мектепке дейінгі ұйымдарда, жетім балалар мен ата-анасының қамқорлығынсыз қалған балаларға арналған білім беру ұйымдарында тәрбиеленетін және оқитын балаларды тамақтандыруды қамтамасыз етуге байланысты тауарларды сатып алу  қағидаларына сәйкес жүргізіледі.

Мектеп директоры тамақтануды ұйымдастыруға жалпы басшылық жасайды: тамақтануды есепке алуға жауапты тұлғаларды тағайындайды, бракераждық комиссияның құрамын, оқушылардың тамақтану кестесін, мұғалімдердің асханадағы кезекшілік кестесін бекітеді, тиісті талаптардың орындалуына бақылауды жоспарлайды және жүргізеді (ас блогының санитарлық жағдайы, асхананың эстетикалық безендірілуі, тамақ өнімдерін жеткізу ережесін сақтау, ас блогының құжаттамасының жай-күйі, ас блогының қызметкерлерінің медициналық кітапшалары, материалдық-техникалық базасын және т. б. дамыту), бақылау барысында анықталған проблемаларды шешу, балаларды ыстық тамақпен қамту бойынша мониторинг жүргізеді, жалпыға міндетті білім беру қорынан тегін тамақтануға қаражат шығынын есепке алу және есеп беру жөніндегі комиссияны басқарады.

Директордың ТЖ жөніндегі орынбасары тиімді тамақтану жүйесін құру бойынша іс-шараларды жоспарлайды (қамту, витаминдік үстел, дәрігердің ұсынысы бойынша диеталық тамақтану, тамақтану сапасын жақсарту бойынша шаралар, мектеп персоналын, тамақтандыруды ұйымдастырушыларды, ата-аналарды оқыту, аталған мәселе бойынша мектепішілік семинарлар, жергілікті БАҚ беттерінде дұрыс тамақтануды насихаттаудың оң тәжірибесі); ыстық тамақты ұйымдастыру сапасын жақсарту бойынша белгіленген мақсаттар мен міндеттерді іске асыру деңгейін бақылау, осы бағыт бойынша мониторинг жүргізеді, дұрыс тамақтануды насихаттау бойынша жұмысты басқарады.

·           Әлеуметтік педагог балалардың ыстық тамақтануын ұйымдастыруға жауап береді: 1-11 сынып оқушыларының, аз қамтылған және көп балалы отбасылардың, жетім балалардың, мектеп бойынша қамқорлықтағы балалардың тегін тамақтануын есепке алады (әлеуметтік қорғалмаған отбасылардан шыққан балалардың тізімі, балалардың тұрғын үй-тұрмыстық жағдайын тексеру актілері, ата-аналар жиналыстарының хаттамалары, ата-аналар комитетінің аталған балаларды тегін тамақтандыруға қосу туралы шешімдері, растайтын құжаттар), ыстық тамақпен қамтылған балалардың есебін жүргізеді, білім, осы бағыт бойынша құжаттардың ресімделуіне бақылау жүргізеді, қорытындысы бойынша сынып жетекшілеріне ұсыныстар береді, орын алған бұзушылықтар бойынша директорды хабардар етеді, тамақтануды ұйымдастыру және тегін тамақтануға, педагогикалық кеңестің отырыстарына, директор жанындағы кеңеске және ата-аналар жиналысына бөлінген қаражаттың жұмсалуын бақылау бойынша сұрақтар шығарады.

·           Сынып жетекшісі сынып бойынша тегін тамақтануға құжаттар пакетін жинауға және ресімдеуге жауап береді (әлеуметтік қорғалмаған отбасылардан шыққан балалардың тізімі, балалардың тұрғын үй-тұрмыстық жағдайын тексеру актілері, ата-аналар жиналыстарының хаттамалары, ата-аналар комитетінің аталған балаларды тегін тамақтандыруға қосу туралы шешімдері, растайтын құжаттар), өз сыныптағы балаларды ыстық тамақпен қамту мониторингін жүргізеді, сынып ата-аналар комитетімен жұмыс істейді, ата-аналар арасында баланы дұрыс тамақтандырудың қажеттілігі туралы, оқушылар арасында салауатты өмір салтының компоненті ретінде рационалды тамақтанудың негіздері туралы түсінік қалыптастыру.

·           Құрамына міндетті түрде мектептің медициналық қызметкері кіретін бракераж комиссиясы мектеп ас блогының сипаттамасына сәйкес тамақтану сапасын бақылайды. Бракераждық комиссияның рұқсатынсыз асханада дайын тағамдарды өткізуге жол берілмейді.

·           Медицина қызметкері күн сайын жұмыс басталар алдында ас блогының қызметкерлерін іріңді аурулардың, ангинаның болуына қарайды және «Здоровье» журналын жүргізеді, ас блогына түсетін тез бұзылатын өнімдердің сапасын, "С-витаминизация" жүргізілуін, өнімдерді технологиялық өңдеудің дұрыстығын, ас блогының санитарлық жағдайын бақылайды. Оқушылардың тамақтануын талдау нәтижелері бойынша ол тиісті ұсыныстар береді. Мектеп оқушыларының денсаулық жағдайына, оның ішінде эндокриндік жүйе ауруларына және тамақтанудың бұзылуына, зат алмасуға, семіздікке және мектеп бойынша т.б. мониторинг жүргізеді. Педагогикалық ұжым мен оқушылар арасында дұрыс тамақтану бойынша насихаттау жұмыстарын жүргізеді.

  Жалға алушы бекітілген мәзірге сәйкес оқушылардың ыстық тамақтануын ұйымдастырады, қолданыстағы заңнамаға сәйкес сапалы және қауіпсіз өнімдерді жеткізеді, Үй-жайлар мен жабдықтарды тиісті санитарлық жағдайда ұстауды қамтамасыз етеді, тізбеге сәйкес өнімдердің қажетті ассортименті, қолданыстағы санитарлық-эпидемиологиялық ережелерге сәйкес өнімдерді жеткізуді жүзеге асырады.

 

 

 

2025 жылғы 02 қыркүйектегі

№ 224 бұйрығына

4 қосымша

 

 

2025-2026 оқу жылына арналған бракераждық комиссияның құрамы

 

 

Комиссияның төрағасы: Алиферец Анатолий Александрович, директор.

                                

Комиссия мүшелері:   Махмутова Марина Викторовна, директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары;

Медицина қызметкері (келісім бойынша);

Аметова Альбина Барлыкбаевна,әлеуметтік педагог;

Лютова Юлия Леонидовна, Қамқоршылық кеңесінің төрайымы (келісім бойынша).

 

 

Салауатты тамақтануды насихаттау бойынша іс-шаралар жоспары
Қостанай облысы әкімдігі білім басқармасының
Жітіқара ауданы білім бөлімінің «Гимназия» КММ
2025–2026 оқу жылы

Іс-шаралар

Қатысушылар категориясы

Өткізу мерзімі

Жауаптылар

Оқушылармен жұмыс

1

Мектептегі тамақтануды ұйымдастыру туралы бұйрықты, бракераждық комиссия құрамын, сондай-ақ қаржылай және материалдық көмек көрсетуге бөлінген қаражатты есепке алу және есептілік комиссиясын бекіту туралы бұйрықты бекіту

-

тамызқыркүйек

А. Алиферец, директор, әлеуметтік педагог

2

Сынып сағаттары «Тамақтану тәртібі. Дастарқан басындағы әдеп ережелері»

1–11 сыныптар

қазан

сынып жетекшілері

3

Сауалнама «Балалардың көзімен тамақтану»

4–10 сыныптар

қараша

Махмутова М.В., тәрбие ісі жөніндегі директордың орынбасары

4

Презентациялар байқауы «Салауатты тамақтану»

5–7 сыныптар

желтоқсан

аға тәлімгер

5

Диалог алаңы «Бізсалауатты тағам үшін

5–11 сыныптар

қаңтар

Медициналық қызметкер (келісім бойынша), Махмутова М.В.

6

Буклеттер шығару «Бізсалауатты өмір салты үшін

8–10 сыныптар

ақпан

аға тәлімгер, Мектеп парламентінің мүшелері

7

Плакаттар байқауы «Дәмді және пайдалы тағам»

1–10 сыныптар

наурыз

сынып жетекшілері

8

Әңгіме «Тамақтық қауіптер, денсаулыққа зиянды өнімдер»

8–11 сыныптар

сәуір

Медициналық қызметкер (келісім бойынша)

9

Дөңгелек үстел «Тамақтану және денсаулық»

5–10 сыныптар

мамыр

Махмутова М.В.

10

Дұрыс тамақтану мәселелерін БАҚ-та, мектеп сайтында және Instagram парақшасында жариялау

1–11 сыныптар

жыл бойы

Махмутова М.В., педагог-психолог, әлеуметтік педагог

11

Ақпараттық бұрыштарды рәсімдеу: «Бізсалауатты ұрпақ», «Денсаулығың мықты болу үшін не білу керек», «Қазіргі оқушының салауатты тамақтануы және күн тәртібі»

1–11 сыныптар

жыл бойы

аға тәлімгер, Мектеп парламентінің мүшелері

Ата-аналармен жұмыс

1

Сауалнама «Ата-аналардың көзімен тамақтану»

1–10 сыныптардың ата-аналары

қаңтар

Махмутова М.В.

2

Ақпараттық-үгіт парақшаларын шығару «Бүгін менің дастарқанымда…»

1–11 сыныптардың ата-аналары

қаңтар

аға тәлімгер, Мектеп парламентінің мүшелері

3

Мектептегі тамақтануды ұйымдастыру мәселелері бойынша ата-аналарға жеке кеңес беру

1–11 сыныптар, КПП, мини-орталықтар ата-аналары

жыл бойы

гимназия әкімшілігі

4

Ата-аналарды салауатты тамақтану туралы буклеттер мен ақпараттық бұрыштар арқылы хабардар ету

1–11 сыныптар, КПП, мини-орталықтар ата-аналары

жыл бойы

гимназия әкімшілігі

5

Ата-аналарға арналған дәріс «Дұрыс тамақтануденсаулық кепілі»

1–4 сыныптардың ата-аналары

сәуір

Медициналық қызметкер (келісім бойынша), Махмутова М.В.

Педагогикалық ұжыммен жұмыс

1

Дөңгелек үстел «Мектептегі тамақтану. Ол қандай болуы тиіс

педагогикалық ұжым

қараша

Медициналық қызметкер (келісім бойынша), Махмутова М.В.

2

Дәріс «Тамақ өнімдерін қолданар алдында өңдеу. Ыдыстарды күтіп ұстау ережелері»

педагогикалық ұжым

сәуір

Медициналық қызметкер (келісім бойынша)