«Жітіқара ауданы білім бөлімінің гимназиясы» КММ кешенді мәзірі (жалпыға бірдей оқыту)
01.12.2025 ж. – 12.12.2025 ж.
|
Дүйсенбі |
Дүйсенбі |
|||||||||||||||||||||||||||||||
|
Атауы |
(7–10 жас) Салмағы |
(11–15 жас) Салмағы |
(16–18 жас) Салмағы |
Атауы |
(7–10 жас) Салмағы |
(11–15 жас) Салмағы |
(16–18 жас) Салмағы |
|||||||||||||||||||||||||
|
Көкөніс қосылған құс еті |
180 |
250 |
300 |
Құстан қарақұмық |
180 |
250 |
300 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Қарақұмық ботқасы |
100 |
150 |
200 |
Алма |
120 |
120 |
120 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Алма |
120 |
120 |
120 |
Сүт пен қант қосылған шай |
200/20/5 |
200/20/5 |
200/20/5 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Сүт пен қант қосылған шай |
200/20/5 |
200/20/5 |
200/20/5 |
Май жағылған бутерброд |
20/10 |
35/10 |
40/15 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Ірімшік қосылған бутерброд |
20/10 |
35/10 |
40/15 |
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||
|
Сейсенбі |
Сейсенбі |
|||||||||||||||||||||||||||||||
|
Атауы |
(7–10 жас) Салмағы |
(11–15 жас) Салмағы |
(16–18 жас) Салмағы |
Атауы |
(7–10 жас) Салмағы |
(11–15 жас) Салмағы |
(16–18 жас) Салмағы |
|||||||||||||||||||||||||
|
Ет котлеті |
80 |
100 |
100 |
Еттен тефтельдер / тұздық |
80 |
100 |
100 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Қызыл тұздық |
50 |
50 |
50 |
Қызыл тұздық |
50 |
50 |
50 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Макарон |
100 |
150 |
200 |
Пісірілген макарон |
100 |
150 |
200 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Құрғақ жемістерден компот |
200 |
200 |
200 |
Құрғақ жемістерден компот |
200 |
200 |
200 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Бидай наны |
20 |
35 |
40 |
Бидай наны |
20 |
35 |
40 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Сәрсенбі |
Сәрсенбі |
|||||||||||||||||||||||||||||||
|
Атауы |
(7–10 жас) Салмағы |
(11–15 жас) Салмағы |
(16–18 жас) Салмағы |
Атауы |
(7–10 жас) Салмағы |
(11–15 жас) Салмағы |
(16–18 жас) Салмағы |
|||||||||||||||||||||||||
|
Үй қуырылған тағам |
180 |
250 |
300 |
Құстан рагу |
180 |
250 |
300 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Кисель |
200 |
200 |
200 |
Кисель |
200 |
200 |
200 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Бидай наны |
20 |
35 |
40 |
Бидай наны |
20 |
35 |
40 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Бейсенбі |
Бейсенбі |
|||||||||||||||||||||||||||||||
|
Атауы |
(7–10 жас) Салмағы |
(11–15 жас) Салмағы |
(16–18 жас) Салмағы |
Атауы |
(7–10 жас) Салмағы |
(11–15 жас) Салмағы |
(16–18 жас) Салмағы |
|||||||||||||||||||||||||
|
Қырыққабат пен сәбіз салаты |
60 |
100 |
150 |
Сәбіз салаты |
|
60 |
100 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Балық котлеті |
80 |
100 |
100 |
Балық биточкалары |
80 |
100 |
100 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Қызыл тұздық |
50 |
50 |
50 |
Қызыл тұздық |
50 |
50 |
50 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Картоп пюресі |
100 |
150 |
200 |
Картоп пюресі |
100 |
150 |
200 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Қара шай (қантпен) |
200/5 |
200/5 |
200/5 |
Алма |
120 |
120 |
120 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Алма |
120 |
120 |
120 |
Қант қосылған қара шай |
200/5 |
200/5 |
200/5 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Бидай наны |
20 |
35 |
40 |
Бидай наны |
20 |
35 |
40 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Жұма |
Жұма |
|||||||||||||||||||||||||||||||
|
Атауы |
(7–10 жас) Салмағы |
(11–15 жас) Салмағы |
(16–18 жас) Салмағы |
Атауы |
(7–10 жас) мөлшері |
(11–15 жас) мөлшері |
(16–18 жас) мөлшері |
|||||||||||||||||||||||||
|
Құс етінен кеспе сорпа |
200 |
250 |
300 |
Қырыққабат қосылған борщ |
200 |
250 |
300 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Ірімшік қосылған ватрушка |
50 |
50 |
50 |
Бал нан (корж) |
60 |
60 |
60 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Алма компоты |
200 |
200 |
200 |
Алмадан компот |
200 |
200 |
200 |
|||||||||||||||||||||||||
|
Бидай наны |
20 |
35 |
40 |
Бидай наны |
20 |
35 |
40 |
|||||||||||||||||||||||||
«Жітіқара ауданы білім бөлімінің гимназиясы» КММ кешенді мәзір і (Ақылы тамақтану)
01.12.2025 ж. – 12.12.2025 ж.
|
Дүйсенбі |
|
|||||||||||||||||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
|
|||||||||||||||
|
Көкөністермен құс еті |
180 |
|
Құстан палау |
180 |
|
|||||||||||||||
|
Қарақұмық ботқасы |
150 |
|
Май жағылған бутерброд |
40/15 |
|
|||||||||||||||
|
Сүт пен қант қосылған шай |
200/5 |
|
Сүт пен қант қосылған шай |
200/5 |
|
|||||||||||||||
|
Ірімшікпен бутерброд |
40/15 |
|
|
|
|
|||||||||||||||
|
Сейсенбі |
|
|||||||||||||||||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
|
|||||||||||||||
|
Ет котлеті |
80 |
|
Еттен тефтельдер |
80 |
|
|||||||||||||||
|
Қызыл тұздық |
50 |
|
Қызыл тұздық |
50 |
|
|||||||||||||||
|
Пісірілген макарон |
150 |
|
Пісірілген макарон |
150 |
|
|||||||||||||||
|
Құрғақ жемістерден компот |
200 |
|
Құрғақ жемістерден компот |
200 |
|
|||||||||||||||
|
Бидай наны |
50 |
|
Бидай наны |
50 |
|
|||||||||||||||
|
Сәрсенбі |
|
|||||||||||||||||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
|
|||||||||||||||
|
Үйше қуырдақ |
180 |
|
Құстан рагу |
180 |
|
|||||||||||||||
|
Кисель |
200 |
|
Кисель |
200 |
|
|||||||||||||||
|
Бидай наны |
50 |
|
Бидай наны |
50 |
|
|||||||||||||||
|
Бейсенбі |
|
|||||||||||||||||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
|
|||||||||||||||
|
Қырыққабат пен сәбіз салаты |
60 |
|
Сәбіз салаты |
60 |
|
|||||||||||||||
|
Балық котлеті |
80 |
|
Балық биточкалары |
80 |
|
|||||||||||||||
|
Қызыл тұздық |
50 |
|
Қызыл тұздық |
50 |
|
|||||||||||||||
|
Картоп пюресі |
150 |
|
Картоп пюресі |
150 |
|
|||||||||||||||
|
Қант қосылған қара шай |
200/5 |
|
Қант қосылған қара шай |
200/5 |
|
|||||||||||||||
|
Жұма |
||||||||||||||||||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
||||||||||||||||
|
Тауық еті қосылған кеспе сорпа |
250 |
|
Қырыққабат қосылған борщ |
250 |
||||||||||||||||
|
Ірімшік қосылған ватрушка |
50 |
|
Алмадан компот |
200 |
||||||||||||||||
|
Алмадан компот |
200 |
|
Бидай наны |
50 |
||||||||||||||||
|
Бидай наны |
50 |
|
|
|
||||||||||||||||
|
«Жітіқара ауданы білім бөлімінің гимназиясы» КММ Буфеттік мәзір |
|||||||
|
01.12.2025ж по 12.12.2025ж. |
|||||||
|
Дүйсенбі |
Дүйсенбі |
|
|||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
|
|
|
Бак-беляш |
75 |
220 |
Үй нан тоқашы |
75 |
150 |
|
|
|
Көкнәр қосылған тоқаш |
75 |
150 |
Алма қосылған бәліш |
85 |
150 |
|
|
|
Ірімшік қосылған тоқаш |
75 |
150 |
Жаңғақ қосылған сақина бәліш |
50 |
150 |
|
|
|
Қою сүт қосылған тоқаш |
75 |
150 |
«Үтка» құм тоқашы |
50 |
150 |
|
|
|
«Тәтті тарақша» бәліші |
80 |
150 |
Қырыққабат қосылған бәліш |
70 |
150 |
|
|
|
«Ай» құм тоқашы |
80 |
240 |
Тауық филесінен пицца |
75 |
250 |
|
|
|
Картоп қосылған бәліш |
70 |
150 |
Шаньга |
75 |
150 |
|
|
|
Тауық филесінен пицца |
75 |
250 |
Қою сүт қосылған тоқаш |
65 |
240 |
|
|
|
Эклер со сгущенкой |
65 |
240 |
Шай с сахаром |
200 |
60 |
|
|
|
Компот |
200 |
60 |
Компот |
200 |
60 |
|
|
|
Шай |
200 |
60 |
|
||||
|
Сейсенбі |
Сейсенбі |
|
|||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
|
|
|
Булочка домашняя |
75 |
150 |
Бак-беляш |
75 |
220 |
|
|
|
Ірімшік қосылған тоқаш |
75 |
150 |
Көкнәр қосылған тоқаш |
75 |
150 |
|
|
|
Алма қосылған бәліш |
75 |
150 |
Қою сүт қосылған тоқаш |
75 |
150 |
|
|
|
Мейіз қосылған құм тоқаш |
60 |
180 |
«Тәтті тарақша» бәліші |
80 |
150 |
|
|
|
«Үтка» құм тоқашы |
50 |
150 |
Картоп қосылған бәліш |
70 |
150 |
|
|
|
Қырыққабат қосылған бәліш |
70 |
150 |
Тосап қосылған рогалик |
80 |
150 |
|
|
|
шай |
200 |
60 |
Чай |
200 |
60 |
|
|
|
Шаньга |
75 |
150 |
Компот |
200 |
60 |
|
|
|
Сәрсенбі |
Сәрсенбі |
|
|||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
|
|
|
Булочка с присыпкой |
75 |
150 |
Учпучмак |
75 |
220 |
|
|
|
Корж молочный |
75 |
150 |
Булочка с присыпкой |
75 |
150 |
|
|
|
Тосап қосылған рогалик |
60 |
150 |
Корж молочный |
75 |
150 |
|
|
|
Турбинка |
80 |
150 |
Турбинка |
80 |
150 |
|
|
|
Учпучмак |
75 |
220 |
Песочник Рыбка |
75 |
150 |
|
|
|
Чай |
200 |
60 |
Чай с лимоном |
200 |
60 |
|
|
|
Кисель |
200 |
70 |
Компот |
200 |
60 |
|
|
|
Бейсенбі |
Бейсенбі |
|
|||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
|
|
|
Тауық филесінен пицца |
75 |
250 |
Тауық филесінен пицца |
75 |
250 |
|
|
|
Бак-беляш |
75 |
220 |
Защип |
75 |
150 |
|
|
|
Көкнәр қосылған тоқаш |
75 |
150 |
Мейіз қосылған құм тоқаш |
75 |
180 |
|
|
|
Қою сүт қосылған тоқаш |
75 |
150 |
«Үтка» құм тоқашы |
50 |
150 |
|
|
|
Гребешок лакомый |
80 |
150 |
Пирожок с капустой |
70 |
150 |
|
|
|
Кольцо с орехом |
50 |
150 |
|
||||
|
Картоп қосылған бәліш |
70 |
150 |
Шаньга |
75 |
150 |
|
|
|
Чай |
200 |
60 |
Компот |
200 |
60 |
|
|
|
Компот |
200 |
60 |
|
||||
|
Жұма |
Жұма |
|
|||||
|
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
Атауы |
Салмағы, грамм |
Бағасы |
|
|
|
Мейіз қосылған құм тоқаш |
75 |
180 |
Бак-беляш |
75 |
220 |
|
|
|
Қырыққабат қосылған бәліш |
70 |
150 |
Көкнәр қосылған тоқаш |
75 |
150 |
|
|
|
Шаньга |
75 |
150 |
Қою сүт қосылған тоқаш |
75 |
150 |
|
|
|
Эклер со сгущенкой |
65 |
240 |
Кольцо с орехом |
50 |
150 |
|
|
|
Чай с сахаром |
200 |
60 |
Картоп қосылған бәліш |
70 |
150 |
|
|
|
Компот |
200 |
60 |
|
||||
|
Чай |
200 |
60 |
|
||||
Білім алушылардың ыстық тамақпен қамтуын ұйымдастыру туралы
1. 2025-2026 оқу жылында тамақтануды ұйымдастыруға жауапты директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары, Махмутова Марина Викторовна тағайындалсын.
2. Мектеп асханасында мұғалімдердің кезекшілік кестесі бекітілсін (1 қосымша).
3. Асханада балалардың тамақтану режимі бекітілсін (2-қосымша).
4. Тамақтандыруды ұйымдастыратын жауапты тұлғалардың міндеттері бекітілсін (3 қосымша).
5. Бракеражды комиссиясы құрастырылсын (4 қосымша).
6. Дайын өнімдерден күнделікті сынама алу үшін медицина қызметкері, жауапты болып тағайындалсын (келісім бойынша).
7. Медициналық қызметкер болмаған жағдайда дайын өнімдерден күнделікті сынаманы алу үшін мектеп әлеуметтік педагогі, Аметова Альбина Барлыкбаевнаға жауапкершілік жүктелсін.
8. Осы бұйрықтың орындалуын бақылауды өзіме қалдырамын.
2025 жылғы 02 қыркүйектегі
№ 224 бұйрығына
1 қосымша
2025-2026 оқу жылына
Дүйсенбі – Тунжуманов Нагашыбай Даулетович
Сейсенбі – Бралин Земир Биглышевич
Сәрсенбі – Есбатырова Гульнара Ашеновна
Бейсенбі– Мухамбетова Резеда Гилымжановна
Жұма – Аяпов Жаксыбай Сагимбаевич
025 жылғы 02 қыркүйектегі
№ 224 бұйрығына
2 қосымша
2025-2026 жылдарға арналған
5 мин
2. 9.20-10.05
15 мин (питание 1,3,5,6 классов)
3. 10.20-11.05
15 мин (питание 2,4,8,10 классы)
4.11.20-12.05
15 мин (питание 7,9,11 классы)
5. 12.20-13.05
5 мин
6. 13.10-13.55
5 мин
7. 14.00-14.45
5 мин
8. 14.50-15.35
5 мин
9. 15.40-16.25
2025 жылғы 02 қыркүйектегі
№ 224 бұйрығына
3 қосымша
«Білім туралы» Қазақстан Республикасы Заңының 6-бабының 14) тармақшасына сәйкес жергілікті атқарушы органдар Қазақстан Республикасының заңнамасында көзделген тәртіппен білім алушылардың жекелеген санаттарын тегін және жеңілдікпен тамақтандыруды ұйымдастырады. Қазіргі мектеп оқушысында ақпараттық, психоэмоционалдық және ақыл-ой жүктемесінің жоғары жылдамдығы мен үнемі артуы тағамнан тағамдық заттардың, әсіресе ақуыздың, витаминдер мен микроэлементтердің жеткілікті мөлшерін талап етеді. Осыған байланысты, оқушылардың толыққанды тамақтануы – бұл білім беру процесінің міндетті элементі және мектеп бағдарламаларын меңгеру сапасын анықтайтын базалық фактор, сондай-ақ өскелең ұрпақ денсаулығының негізі және толыққанды физикалық және ақыл-ой дамуы үшін қажетті шарт.
Мектепте білім алушылардың тамақтануын ұйымдастыру үшін қажетті жағдайлар жасалуы тиіс. 2018 жылғы 31 қазандағы № 598 мектеп асханаларында оқушыларды ыстық тамақтандыруды ұйымдастыру орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру, сондай – ақ мектепке дейінгі ұйымдарда, жетім балалар мен ата-анасының қамқорлығынсыз қалған балаларға арналған білім беру ұйымдарында тәрбиеленетін және оқитын балаларды тамақтандыруды қамтамасыз етуге байланысты тауарларды сатып алу қағидаларына сәйкес жүргізіледі.
• Мектеп директоры тамақтануды ұйымдастыруға жалпы басшылық жасайды: тамақтануды есепке алуға жауапты тұлғаларды тағайындайды, бракераждық комиссияның құрамын, оқушылардың тамақтану кестесін, мұғалімдердің асханадағы кезекшілік кестесін бекітеді, тиісті талаптардың орындалуына бақылауды жоспарлайды және жүргізеді (ас блогының санитарлық жағдайы, асхананың эстетикалық безендірілуі, тамақ өнімдерін жеткізу ережесін сақтау, ас блогының құжаттамасының жай-күйі, ас блогының қызметкерлерінің медициналық кітапшалары, материалдық-техникалық базасын және т. б. дамыту), бақылау барысында анықталған проблемаларды шешу, балаларды ыстық тамақпен қамту бойынша мониторинг жүргізеді, жалпыға міндетті білім беру қорынан тегін тамақтануға қаражат шығынын есепке алу және есеп беру жөніндегі комиссияны басқарады.
• Директордың ТЖ жөніндегі орынбасары тиімді тамақтану жүйесін құру бойынша іс-шараларды жоспарлайды (қамту, витаминдік үстел, дәрігердің ұсынысы бойынша диеталық тамақтану, тамақтану сапасын жақсарту бойынша шаралар, мектеп персоналын, тамақтандыруды ұйымдастырушыларды, ата-аналарды оқыту, аталған мәселе бойынша мектепішілік семинарлар, жергілікті БАҚ беттерінде дұрыс тамақтануды насихаттаудың оң тәжірибесі); ыстық тамақты ұйымдастыру сапасын жақсарту бойынша белгіленген мақсаттар мен міндеттерді іске асыру деңгейін бақылау, осы бағыт бойынша мониторинг жүргізеді, дұрыс тамақтануды насихаттау бойынша жұмысты басқарады.
· Әлеуметтік педагог балалардың ыстық тамақтануын ұйымдастыруға жауап береді: 1-11 сынып оқушыларының, аз қамтылған және көп балалы отбасылардың, жетім балалардың, мектеп бойынша қамқорлықтағы балалардың тегін тамақтануын есепке алады (әлеуметтік қорғалмаған отбасылардан шыққан балалардың тізімі, балалардың тұрғын үй-тұрмыстық жағдайын тексеру актілері, ата-аналар жиналыстарының хаттамалары, ата-аналар комитетінің аталған балаларды тегін тамақтандыруға қосу туралы шешімдері, растайтын құжаттар), ыстық тамақпен қамтылған балалардың есебін жүргізеді, білім, осы бағыт бойынша құжаттардың ресімделуіне бақылау жүргізеді, қорытындысы бойынша сынып жетекшілеріне ұсыныстар береді, орын алған бұзушылықтар бойынша директорды хабардар етеді, тамақтануды ұйымдастыру және тегін тамақтануға, педагогикалық кеңестің отырыстарына, директор жанындағы кеңеске және ата-аналар жиналысына бөлінген қаражаттың жұмсалуын бақылау бойынша сұрақтар шығарады.
· Сынып жетекшісі сынып бойынша тегін тамақтануға құжаттар пакетін жинауға және ресімдеуге жауап береді (әлеуметтік қорғалмаған отбасылардан шыққан балалардың тізімі, балалардың тұрғын үй-тұрмыстық жағдайын тексеру актілері, ата-аналар жиналыстарының хаттамалары, ата-аналар комитетінің аталған балаларды тегін тамақтандыруға қосу туралы шешімдері, растайтын құжаттар), өз сыныптағы балаларды ыстық тамақпен қамту мониторингін жүргізеді, сынып ата-аналар комитетімен жұмыс істейді, ата-аналар арасында баланы дұрыс тамақтандырудың қажеттілігі туралы, оқушылар арасында салауатты өмір салтының компоненті ретінде рационалды тамақтанудың негіздері туралы түсінік қалыптастыру.
· Құрамына міндетті түрде мектептің медициналық қызметкері кіретін бракераж комиссиясы мектеп ас блогының сипаттамасына сәйкес тамақтану сапасын бақылайды. Бракераждық комиссияның рұқсатынсыз асханада дайын тағамдарды өткізуге жол берілмейді.
· Медицина қызметкері күн сайын жұмыс басталар алдында ас блогының қызметкерлерін іріңді аурулардың, ангинаның болуына қарайды және «Здоровье» журналын жүргізеді, ас блогына түсетін тез бұзылатын өнімдердің сапасын, "С-витаминизация" жүргізілуін, өнімдерді технологиялық өңдеудің дұрыстығын, ас блогының санитарлық жағдайын бақылайды. Оқушылардың тамақтануын талдау нәтижелері бойынша ол тиісті ұсыныстар береді. Мектеп оқушыларының денсаулық жағдайына, оның ішінде эндокриндік жүйе ауруларына және тамақтанудың бұзылуына, зат алмасуға, семіздікке және мектеп бойынша т.б. мониторинг жүргізеді. Педагогикалық ұжым мен оқушылар арасында дұрыс тамақтану бойынша насихаттау жұмыстарын жүргізеді.
• Жалға алушы бекітілген мәзірге сәйкес оқушылардың ыстық тамақтануын ұйымдастырады, қолданыстағы заңнамаға сәйкес сапалы және қауіпсіз өнімдерді жеткізеді, Үй-жайлар мен жабдықтарды тиісті санитарлық жағдайда ұстауды қамтамасыз етеді, тізбеге сәйкес өнімдердің қажетті ассортименті, қолданыстағы санитарлық-эпидемиологиялық ережелерге сәйкес өнімдерді жеткізуді жүзеге асырады.
2025 жылғы 02 қыркүйектегі
№ 224 бұйрығына
4 қосымша
2025-2026 оқу жылына арналған
Комиссияның төрағасы: Алиферец Анатолий Александрович, директор.
Комиссия мүшелері: Махмутова Марина Викторовна, директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары;
Медицина қызметкері (келісім бойынша);
Аметова Альбина Барлыкбаевна,әлеуметтік педагог;
Лютова Юлия Леонидовна, Қамқоршылық кеңесінің төрайымы (келісім бойынша).
Салауатты тамақтануды насихаттау бойынша іс-шаралар жоспары
Қостанай облысы әкімдігі білім басқармасының
Жітіқара ауданы білім бөлімінің «Гимназия» КММ
2025–2026 оқу жылы
|
№ |
Іс-шаралар |
Қатысушылар категориясы |
Өткізу мерзімі |
Жауаптылар |
|
Оқушылармен жұмыс |
||||
|
1 |
Мектептегі тамақтануды ұйымдастыру туралы бұйрықты, бракераждық комиссия құрамын, сондай-ақ қаржылай және материалдық көмек көрсетуге бөлінген қаражатты есепке алу және есептілік комиссиясын бекіту туралы бұйрықты бекіту |
- |
тамыз–қыркүйек |
А. Алиферец, директор, әлеуметтік педагог |
|
2 |
Сынып сағаттары «Тамақтану тәртібі. Дастарқан басындағы әдеп ережелері» |
1–11 сыныптар |
қазан |
сынып жетекшілері |
|
3 |
Сауалнама «Балалардың көзімен тамақтану» |
4–10 сыныптар |
қараша |
Махмутова М.В., тәрбие ісі жөніндегі директордың орынбасары |
|
4 |
Презентациялар байқауы «Салауатты тамақтану» |
5–7 сыныптар |
желтоқсан |
аға тәлімгер |
|
5 |
Диалог алаңы «Біз – салауатты тағам үшін!» |
5–11 сыныптар |
қаңтар |
Медициналық қызметкер (келісім бойынша), Махмутова М.В. |
|
6 |
Буклеттер шығару «Біз – салауатты өмір салты үшін!» |
8–10 сыныптар |
ақпан |
аға тәлімгер, Мектеп парламентінің мүшелері |
|
7 |
Плакаттар байқауы «Дәмді және пайдалы тағам» |
1–10 сыныптар |
наурыз |
сынып жетекшілері |
|
8 |
Әңгіме «Тамақтық қауіптер, денсаулыққа зиянды өнімдер» |
8–11 сыныптар |
сәуір |
Медициналық қызметкер (келісім бойынша) |
|
9 |
Дөңгелек үстел «Тамақтану және денсаулық» |
5–10 сыныптар |
мамыр |
Махмутова М.В. |
|
10 |
Дұрыс тамақтану мәселелерін БАҚ-та, мектеп сайтында және Instagram парақшасында жариялау |
1–11 сыныптар |
жыл бойы |
Махмутова М.В., педагог-психолог, әлеуметтік педагог |
|
11 |
Ақпараттық бұрыштарды рәсімдеу: «Біз – салауатты ұрпақ», «Денсаулығың мықты болу үшін не білу керек», «Қазіргі оқушының салауатты тамақтануы және күн тәртібі» |
1–11 сыныптар |
жыл бойы |
аға тәлімгер, Мектеп парламентінің мүшелері |
|
Ата-аналармен жұмыс |
||||
|
1 |
Сауалнама «Ата-аналардың көзімен тамақтану» |
1–10 сыныптардың ата-аналары |
қаңтар |
Махмутова М.В. |
|
2 |
Ақпараттық-үгіт парақшаларын шығару «Бүгін менің дастарқанымда…» |
1–11 сыныптардың ата-аналары |
қаңтар |
аға тәлімгер, Мектеп парламентінің мүшелері |
|
3 |
Мектептегі тамақтануды ұйымдастыру мәселелері бойынша ата-аналарға жеке кеңес беру |
1–11 сыныптар, КПП, мини-орталықтар ата-аналары |
жыл бойы |
гимназия әкімшілігі |
|
4 |
Ата-аналарды салауатты тамақтану туралы буклеттер мен ақпараттық бұрыштар арқылы хабардар ету |
1–11 сыныптар, КПП, мини-орталықтар ата-аналары |
жыл бойы |
гимназия әкімшілігі |
|
5 |
Ата-аналарға арналған дәріс «Дұрыс тамақтану – денсаулық кепілі» |
1–4 сыныптардың ата-аналары |
сәуір |
Медициналық қызметкер (келісім бойынша), Махмутова М.В. |
|
Педагогикалық ұжыммен жұмыс |
||||
|
1 |
Дөңгелек үстел «Мектептегі тамақтану. Ол қандай болуы тиіс?» |
педагогикалық ұжым |
қараша |
Медициналық қызметкер (келісім бойынша), Махмутова М.В. |
|
2 |
Дәріс «Тамақ өнімдерін қолданар алдында өңдеу. Ыдыстарды күтіп ұстау ережелері» |
педагогикалық ұжым |
сәуір |
Медициналық қызметкер (келісім бойынша) |
Қазақша
Русский 